Görünmeyen Biyolojinin Animasyonu



Her saniye, an be an yaşlanırken, vücudumuzdaki organlarımız ve hatta organlarımızı oluşturan çeşitli organizmaların işleyişi sürüp gider. Belki organlarımızın işleyişinin farkındayızdır çünkü gözlerin hareketini görür, göz bebeğinin davranışlarını takip edebiliriz veya kalbimizin atışlarını duyabiliriz. Ancak söz konusu çok daha ufak olan, görülemeyen, hissedilemeyen organizmalar olunca bu işleyiş algılarımızdan kaçar.

Dışarıdan oldukça sakin ve sıradan çalışan bir bütün gibi gözüken vücudumuzun, derinlerinde, oldukça derinlerinde gerçekleşen işlemlere dair çok başarılı bir animasyon çalışması sunuyor konuşmacı Drew Berry.

Videoyu izledikten sonra vücut denilen sanırım evrenin en karmaşık sisteminde an be an gerçekleştirilen işlemlerin sadece 'küçücük' bir parçasındaki işlenen bilgi miktarının büyüklüğünü kısmen hayal edebilmek bile insanı şaşkına çeviriyor. Ve işin enteresan kısmı ise hiç mi hiç kontrolümüzde gerçekleşmiyor tüm bu devasa iş. Yorumumu konuşmacının bu uzun yorumumum kısası ve özü olan şu cümlesi ile sonlandırıyorum;

"Exploring at the frontier of science, at the frontier of human understanding, is mind-blowing."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siyah Karanlık Mıdır, Yoksa Karanlık Mı Siyah?

Kapağı Açık Buzdolabı